30 Aralık 2012 Pazar

Külotlu Çorap Nasil Giyilir?

Külotlu Çorap Nasıl Giyilir?

Çorap, iç giyimin en önemli aksesuarlarından biri ve kadın güzelliğinin de önemli bir parçasıdır. Çünkü, ufak tefek kusurları örterek bacaklara daha estetik ve hoş bir görünüm sağlamaktadır.

Çorapta, çorabı giyen kişinin yaşının eskisi kadar önemi kalmamıştır. Öğrenciler ve genç kızlar soket ve kısa çorapları, desenli ve bol renkli çeşitleri, çalışan kadınlar ise daha çok külotlu ve klasik renklerdeki(siyah-ten-füme-lacivert) çorapları tercih etmektedirler.

Bir başka eğilim de, aslında yıllardan beri var olan fileli çoraplara olan eğilimdir. Klasik boya cesaret edemeyenler, her boyda fileli çorap bulabilmektedirler. Hatta iki renkli fileli çoraplar bile piyasada mevcuttur.



Renk konusuna gelince, aslında bu alanda hiçbir kısıtlama yoktur. Aklınıza gelebilen bütün renkler kullanılmaktadır. Tabi ki siyah renk, yine birinci sıradaki yerini korumaktadır. Bunun yanında; ten rengi, acı kahve, haki, kırmızı, mürdüm rengi diğer tercih edilen renkler arasındadır. Gece kıyafetleri için simli çoraplar, kırmızı ve bordo ağırlıklı renkler göze çarpmaktadır. Ekru renk gelinliklerin sayısı arttıkça, beyaz ve ekru rengi gelinlik çorapları da ilgi görmeye başlamıştır.

Özellik arz eden çorap modellerinden bir kaçı aşağıda açıklanmıştır.

Düşük belli çorap: Son dönemin modası olan düşük bel etek ve pantolonlar için özel olarak üretilmektedir.

Silikonlu çorap: Silikonun icadıyla, jartiyere gerek kalmadan külotsuz çorap yaygınlaşmıştır. Baldırlarda çorabın bittiği yerde bulunan silikonlu ve dantelli bölüm, çorabın bacakta sabitlenmesini sağlayarak, kaymasını ve sarkmasını engellemektedir.

Jartiyerli çoraba benzeyen külotlu çorap: Yine estetik nedenlerle son yıllarda külotlu çorapların da bel ve baldır bölümü dantellerle süslenmektedir.

Korseli çorap: Karın ve basen bölgesini toplayarak vücuda ince bir görünüm kazandırmaktadır.

Masaj yapan çorap: Yorgunluk giderici bu çorap türünde baldırdan bileğe ortalama basınç alçak tutulmakta, giyen kişiye rahatlık sağlamakta, hareketle birlikte hafif bir masaj etkisi yaratmaktadır. Ayrıca ayak tabanına masaj yapan çoraplar da üretilmektedir.

Parmaklı çorap: Parmaklı çoraplar önceleri Hollanda’dan gelmekteyken, artık ülkemizde de üretilmeye başlanmıştır. Parmaklar birbirine değmediğinden ayak mantarını önlemektedir.



Peki Külotlu Çorap Nasıl Giyilir?

  • Külotlu çorabınızı en rahat bir sandalye üzerine veya yatağın kenarına oturarak giyebilirsiniz. 
  • Külotlu çorabı önce bir ayağınıza, nazikçe geçirin. Ayak parmaklarınızın hareket edebileceği kadar yer bırakmaya özen göstermelisiniz. 
  • Çorabı nazikçe, diz hizanıza kadar çekin. Aynı işlemi diğer bacağınıza da yaptıktan sonra ayağa kalkın. Bu esnada çorap diz hizanızda olmalıdır. 
  • Bir sağ, bir sol bacağınızdaki çorabı yavaş yavaş yukarıya doğru, belinize gelene kadar çekin. 
  • Çoraba zarar gelmemesi için ayaklarınızın pedikürlü olmasını tercih edin. 
  • Çok ince bir külotlu çorap giyiyorsanız, tüylerinizi almanızda fayda var. 
  • Çorabınız kaçarsa, kız arkadaşınızın ojesini kullanarak deliğin büyümesini engelleyebilirsiniz

 Çorap Çeşitlerimiz İçin TIKLAYINIZ



0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.