15 Şubat 2013 Cuma

Adanalıyık özelliğinin saçmalığı nereden geliyor

Adanalı olmanın bir özellik sanılması saçmalığı
Merhaba az sonra ahkam keseceğim. Lütfen çocukları ekranların başından tutup kaldırınız. Bu sayede hem kol kası yapmış olacak hem de çok sevecen şiri mi şirin çocuklarınızı da bu zararlı etkiden uzak tutmuş olacaksınız. Yazı konumuzu akdeniz bölgesinin doğu akdeniz diye nitelendirilen tarafında yer alan Adana ilimiz oluşturmakta olup pek sevgili Adanalılar da yazıya konuk oyuncu olarak katılacaklar. Çok atarlı bir yazı olması dileğiyle başlayalım :)



Uzun zamandır garibime giden son zamanlarda daha da alevlenen bir durumdan bahsedeceğim. Adanalı arkadaşların hepsinin kendisini birer kabadayı olarak görmesi sorunsalı beni benden alıyor. Aslında bir çoğu daha çok kıro ve apaçi kadrosunuda istihdam ediliyor ama farkında değiller. Kızları da ayrı bir hoş oluyor bunların. Böyle bir havalar falan. Bir şey oluyor mesela hemen söylenen ilk söz "ben adanalıyım" veya "biz adanalıyık". İçimden biz neyiz lan diyorum bu söz üzerine. Adanalı olmak ne zaman bir statü sembolü veya üstünlü belirtisi oldu. Acaba sevgili adanalı kızlarımız ve beyzadelerimiz "oğlum ben adanalıyım" dedikleri zaman bizim tırsacağımızı falan mı sanıyorlar hıı? Beyin bedava sanırım. Çok güneşte kalmamak da lazım ayrıca. Ondan hep, sulanma falan sonra buharlaşma. Bu böyle gider...



Bir söz var. "Adana: Türkiye'nin en büyük köyü" diye. Çok doğru bir söz bence. Adanalı arkadaşlar alınmasın ama Adanalıla bir garip insanlar. Belki de fazlasıyla ön yargılıyımdır bu konuda o da olabilir. Ama bir gerçek var, hepsi kendini nimetten sayıyor. "Adanalıyık, Allah'ın adamayık" sözü de bir garip. Allah'ın adamı ile Adana'nın yakında uzaktan yakından bağı yok. Adanalıları bilmesem haa lan öyle mi derdim ama öyle değil. Ayrıca o sözün devamı da var bilmeyenler için -



"Adanalıyık

Allahın adamiyık

Virajda sollarık

Düzde basarık

Gündüz pamuk toplatırık

Gece karı hoplatırık"


Bu Adanalı arkadaşlarımız genelde tek başına bir şey ifade etmezken 5-6 kişi olduklarında "biz adanalıyıkk layn" nidalarını atabilecek dereceye yükseliyorlar. Evrim bu olsa gerek. Ama gel gör ki sonuç hep hüsran. Bence bu 'Adanalıyım ben' antipatik havasından bir an önce uzaklaşmalılar. Kızlarını da sevmiyorum onlar da sana bayılıyordu sanki diyebilirsiniz. Bayılmasınlar lütfen istemiyorum :)



Sonuç olarak Adanalı olmak bir meziyet, özellik, farklılık anlamına gelmiyor. Tam tersi bir durum söz konusu aslında. Ayrıca her Adanalı kardeşimin de bu şekilde olduğunu da iddia etmemekle beraber sağlıklı ve mutlu günler dilerim. Çocuklarınızı yeniden ekranların başına oturtabilirsiniz. Hımm ayrıca belirteyim şu ülkede en sevdiğim kitle karadenizli kardeşlerimdir. Sevgili adanalılardan da fantastikik küfürler beklediğimi de belirtir giderim. Bu işi iyi biliyorlar haklarını yemeyelim :)



Son.



"Adanalıyık,

Allaan adamıyık,

Kimsenin olmadığı yerde

Delikanlıyık"



0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.