13 Temmuz 2011 Çarşamba

Göz Makyajı Nasıl Yapılır

Gözlerimiz yüzün en çok dikkat çeken bölgesidir. Dolayısıyla göz makyajı makyajın tamamlanması açısından son derece önem taşımaktadır. Peki doğru göz makyajı yapmayı ve cildimize uygun renkler seçmeyi ne kadar biliyoruz?  Öncelikle şu bilinmelidir ki makyaj saç ve cilt rengine uygun olarak yapılmalıdır.

Eğer ten renginiz açık ve saçlarınız sarı ise her çeşit renkte far kullanabilirsiniz. Bu da göz makyajı açısından şanslı gruptasınız demektir. Krem rengi, karamel, gri karamel ve kahve rengi sarışın bayanlara yakışacaktır. Öncelikle açık bir renk olarak göz kapağın bitiminden kirpiklerin dibine kadar sürün. Daha sonra göz kapağınızın üstüne kahverengi, bronz tonlarında far kullanın. En son olarak daha koyu bir renkteki farı bakışlarınıza derinlik katması açısından göz kapağının bitiş çizgisine sürün.

Esmerler ise göz makyajında koyu renkte farları rahatça tercih edebilirler. Koyu renkteki farı göz kapağınıza ve kirpiklerinizin dibine kadar yana doğru yayarak sürün.

Kızıllar ise göz makyajında sarışınlara benzer göz makyajı yapabilirler. Karamel, lila, gri gibi tonları tercih edebilirler. Ancak göz ile burun arasındaki bölgeye koyu renkler sürmekten kaçınmalıdırlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.