13 Ekim 2011 Perşembe

Hamilelikte Sivilce Tedavisi

Cilt bakımı, sağlık ve güzellik konusunda bilinçli bayanların hamilelik sürecinde karşılaştıkları başlıca sorunlardan biri olan sivilceler için web çalışanlarımızın yaptığı dünya çapındaki araştırmalar neticesinde edinilen güncel ve bilimsel bilgiler ilginizi bir hayli çekecek nitelikte! Bildiğimiz gibi her bireyin sağlık direnci ve karşılaştığı vakalar farklıdır. Hamilelik durumunda karşılaşılan akne problemleri yoğunlukla rastlanan bir durumdur ve enteresandır ki kimi bayanın hamilelik sürecinin öncesinde bu tip şikayetleri olmamıştır. Peki neden özellikle hamilelik durumunda bu tip rahatsızlıklarla karşılaşılır ve bu durum nasıl tedavi edilebilir? Kafanızdaki tüm bu soru işaretlerine çözüm getirecek bilgileri haberimizin devamı


Sivilceler neden hamilelik sürecinde gelişir?
Hamilelik sürecinde kadın vücudunda dirençsizlik ve hormonal dengesizlik durumu hakimdir. Gebelik sırasında vücudun androjenik hormon seviyesi yükselir. Androjenik hormonlar vücudun yağ bezlerinin yağ salgılamasını sağlar, nitekim vücut hamilelik sürecinde aşırı yağ salgılar ve hamile bayanlar sivilce sorunlarıyla karşı karşıya kalırlar.

Hamilelik Durumunda Akne Tedavisi İçin Düzenli Cilt Bakımı Gerekir
Sivilceler ağırlıklı olarak hamilelik sürecindeki hormonal dengesizlik neticesinde oluşur ve uygulanacak tedavi öncesi kendiniz uygulayacağınız tedavilerin yanısıra ilk olarak doktorunuza başvurmanız size ilk tavsiyemiz olacak. Ev yapımı ilaçlar elbette ki doğaldır fakat içerdikleri kimyasal maddeler sivilceler tetikleyici nitelikte olabilir.

İyi Bir Tedavi Yöntemi: Salisilik Asit
Salisilik asit sivilcelere karşı etkili bir kimyasaldır. Gözeneklerin çok altına inebilir ve akneleri tedavi eder. Cildi yatıştırır ve tahrişleri önler. Ancak doktorlar aşırı miktarda salisilik asit içeren ürünleri hamilelik üzerinde çeşitli komplikasyonlar oluşturabilece nedeniyle kısıtlamışlardır. Fakat az miktarlarda salisilik asit içeren solisyonlar doktor kontrolünde kullanılmakta ve olumlu neticeler elde edilmektedir.

Antibiyotikler:
Natibiyotikler akne tedavisinde sivilce bakterilerini önlemek için kullanılır. Güvenilirdirler fakat kimi türlerine dikkat etmek gerekir. Minosiklin, tetrasiklin ve doksisiklin gibi türlerinden kaçınmak gerekir. Bu tip antibiyotikler gebelik sürecinde çeşitli sorunlara neden olabilecek düzeydedir.

Benzoil Peroksit:
Benzoil peroksit sivilcelere karşı tedavi edici bir başka ilaçtır. Hamile bayanlar üzerinde olumlu sonuçlar veren bu ilacı uygulamadan önce doktora danışılması tavsiye edilmektedir.

Glikolik Asit:
Glikolik asit topikal krem niteliğinde olduğundan hamilelik sürecinde kullanılabilir. Glikolik asit ciltte çok az miktarda emildiğinden ve hamile bayanlar üzerinde herhangi bir yan etki yaratmayacağından doktorlar glikolik asitirahatlıkla tavsiye etmektedirler.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.