12 Ekim 2011 Çarşamba

Yüz bölgesinin en yaygın estetiği: Kaş estetiği

8 d Yüz bölgesinin en yaygın estetiği: Kaş estetiği

Kaş düşüklüğü, yüzü yorgun ve yaşı olduğundan fazla gösteren bir durumdur. Kaşın kaldırılma işlemi yüz şekline, yaşa ve deformasyonun derecesine göre değişir. Ayrıca operasyonsuz yöntemlerle de kaş kaldırılabilir

Yaşın ilerlemesi ve yer çekiminin etkisiyle yüzde önce düşen bölgelerden

biridir kaş. Kaş düşüklüğü yüzü yorgun ve yaşı olduğundan fazla gösteren bir durumdur. Kaşın kaldırılma işlemi yüz şekline, yaşa ve deformasyonun derecesine göre değişir. Operasyonsuz yöntemlerle kaş kaldırmayı düşünenler için seçenekler ise:

kalıcı makyaj, botoks, radyo frekans teknolojileri, CPT Thermage ve ultrasound teknolojileri (Ulthera)..

2 d Yüz bölgesinin en yaygın estetiği: Kaş estetiği

OPERASYONSUZ KAŞ KALDIRMA
YÖNTEMLERİ


KALICI MAKYAJ

5 yıldan 10 yıla kadar kalıcılığı süren, özel ve medikal bir işlem olarak boyanın cilt altına uygulanması prensibiyle kaş üst taraftan ve dış kenardan yukarı doğru boyanarak birkaç mm kaldırılmış bir görüntü verilebiliyor.

5 d Yüz bölgesinin en yaygın estetiği: Kaş estetiği

BOTOKS

Botoks’la kaş kaldırma işlemi enjeksiyon prensbine dayanır. Ortalama 10 dakika süren işlem son derece konforludur. İşlem yapıldıktan bir
hafta 10 gün sonra botoks’un gerçek etkisi tamamıyla görülmektedir.Yeni geliştirilen botoks uygulama noktalarıyla kaş sadece kalkmıyor, aynı zamanda iki kaş arasındaki simetriler de giderilebiliyor.

6 d Yüz bölgesinin en yaygın estetiği: Kaş estetiği

CPT THERMAGE

CPT Thermageile, Thermage radyofrekans teknolojisiyle cilt altını sıkılaştırıp cilt gerginliğini tek seansta sağlayabilen oldukça popüler yöntemlerden. Üst göz kapağındaki cerrahisiz iyileşme en çok çalışılan ve rağbet gören tedavi şekli. Tek seansta yapılan işlem ortalama 20 dakika sürüyor. Ameliyatsız, enjeksiyonsuz olan bu yöntemin yeni soğutma başlıklarıyla hissedilen acının azaltılması hedefleniyor.

1 d Yüz bölgesinin en yaygın estetiği: Kaş estetiği

ULTHERA

Cilt ve cilt altı dokusu Ulthera cihazının ekranında görüntülenir. Ardından cildin 4.5 mm ve 3 mm altına fokuslanmış termal hasar odakları ile cildin bundan olumlu anlamda faydalanması sağlanır. Bu işlem sırasında cilt yüzeyi tahrip edilmez. Cilde ulaşan enerji sayesinde ciltte yeni collagen oluşumu sağlanır.

4 d Yüz bölgesinin en yaygın estetiği: Kaş estetiği

OPERASYONLU KAŞ KALDIRMA YÖNTEMLERİ

KAŞ ASMA

İp ile kaş asmada ilk yıllarda kısa zamanda tekrar düşmeler sıkça yaşanmaktaydı. Zamanla iple kaş asma tekniğinde ipin kaşın yoğun hareketine karşı dayanıklılığını artıracak bir sistem gerçekleştirildi. Bu da ipin kafatasının üstünde kemik kılıfına asılarak sağlandı. Böylelikle ipin gevşeme ihtimali eskiye oranla daha da azaltılarak dayanıklı hale geldi. Ortalama iki yıl dayanıklılığı olan bu işlem lokal anestezi altında yapılabiliyor.

3 d Yüz bölgesinin en yaygın estetiği: Kaş estetiği

ENDOSKOPİK KAŞ ASMA

Artık 30 yaşın üzerinde olan ve ileri
derecede sarkması ve cilt gevşekliği olmayan herkes kolaylıkla bu ameliyatı
olabilir. Lokal ya da genel anestezi verildikten sonra, saçlı deri içine üç ya da beş adet 1.5 cm’lik kesi yapılan küçük delikten fiber optik kamera sokulurak, diğer deliklerden bu ameliyat için özel yapılmış aletler
sokularak ameliyat gerçekleştiriliyor.

7 d Yüz bölgesinin en yaygın estetiği: Kaş estetiği

KLASİK KAŞ KALDIRMA

Bu operasyon genelde 50 yaşın
üzerinde ve aşırı sarkması olan ciltte ideal. Kafa tasındaki saçlı deriden
endoskopik kaş kaldırmaya göre daha büyük kesiler oluşan operasyonun kalıcılık süresi diğer asma yöntemlerine oranla daha uzun.

KAYNAK : CafeRuj

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.