13 Ekim 2011 Perşembe

Kışa Özel Cilt Bakım Önerileri

Sevgili Okurlarımız; Kış aylarının gelişiyle beraber bay-bayan herkesin yakındığı bir durum haline gelen cilt sorunları başlıca dudak, el, ayak gibi bölgelerde ortak hedef haline geliyor. Özellikle karasal iklimde yaşayan insanlar ve güzellik, cilt bakımı, sağlık gibi konulara duyarlı bayanlar bu tip durumlardan aşırı halde muzdarip. Ancak, gerekli cilt bakım teknikleri uygulandığı takdirde bu tip sorunlar çözülebilir hale geliyor. Dünya üzerinde bu tip vakalara karşı çözüm amaçlı kullanılan en güncel uygulamaları sizin için detaylı olarak araştırdık bilginize sunuyoruz.


 

Kuru Eller 

kuru eller, el bakımı

Kış aylarında gün içinde oldukça sık olarak ellerinizi yıkamanız sizi soğuk algınlığı ve gribe karşı korumada yardımcı olsa da, bu durum ayrıca doğal yağlardan kaynaklanan bir kuruluk ve deri kırışıklığına da neden olabilir. Sabahları, yatmadan önce, ellerinizi yıkadıktan sonra, hatta ellerinizi kuru hissettiğiniz herhangi bir zamanda, gliserin bazlı el kremi uygulayın. Dışarıdaki soğuk ve rüzgarlı havadan ellerinizi korumak için mutlaka eldiven giyin.


 

 

Çatlak Dudaklar 

çatlak dudaklar, kuru dudaklar

Çoğumuz düşük nem ve kuru hava nedeniyle ve buna birde soğuk eklendiğinde dudak çatlamalarından yakınırız. Bu sorunu gidermek için evde, ofiste, her yerde yanınızda nemlendirici bulundurun. Ayrıca vücudunuzu nemli tutmak için bol bol su için. Hatta dudaklarınızı nemli tutmak için balmumu veya vazelin de uygulayabilirsiniz. Aşırı güneşli ve rüzgarlı ortamlardan kaçının ve en önemlisi dudak yalama-yeme gibi alışkanlıklarınızı tamamen terk edin.


 

Çatlak Topuklar 

çatlak topuklar, çatlak topuklar için çözüm önerileri

Topuk çatlamaları kuru cilt nedeniyle oluşur. Genelde kış aylarında bu durumla karşı karşıya gelinir. Bu tip durumlarda uygulanması gereken en etkin yol; gece uyumadan önce, topuklarınıza vazelin uygulayıp, streç film ile sarmak. Pamuklu bir çorap giyip yattığınızda üç gecenin ardından iyileşme görmeye başlayacaksınız.





 

 

Yüz Temizleme 

yüz bakımı, yüz temizliği

Kışın yüzünüzü temizlemek için petrol zengini, kokusuz bir sabun kullanın. Sıvı veya normal olması fark etmez. Sıkılaştırıcı veya sıkılaştırıcı olmayan bir toner kullanabilirsiniz. Kuru ciltler için nemlendiricinizin dimetikon, gliserin, mineral yağ veya lanolin içermesine dikkat edin.

 

Nemlendirme Öncesi

nemlendirici, nemlendirici bakım

Herhangi bir yerinize nemlendirici uygulamadan önce nemlendiricinin en faydalı etkiyi gösterebilmesi için o bölgeyi ölü cilt hücrelerinden arındırmanız gerekir. Laktik veya salisilik asit içeren eksfoliyatör temizleyici seçebilirsiniz veya “şeker” gibi doğal bir yöntem deneyebilirsiniz.

 

 

 





0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.