4 Ocak 2013 Cuma

Kiz Çocuklari İçin Hirka Örnek ve Modelleri

Yeni Kız Çocuk Hırka Derya Baykal Modeli 2013 Yeni Yıla ÖzelKız Çocuk Hırka Modeli 2013 Yeni Yıla Özel

Güzel kızlarımız için ajur modelli turuncu rengi hırka nasıl yapılır onu anlatıyoruz. Bu manken kızımızın gözleri gerçekten çok güzel öyle değil mi hanımlar. Turuncu rengi ajurlu bu hırkada işlemler bizi biraz uğraştırsa da kızlarımız için değer. Umarım verdiğim bilgiler sizin için faydalı olur bir kaçta aşağıya örnekler koyuyorum. Umarım işiniz rast gider...




Arka Yüzünün Yapılışı: 80 ilmek başlanır düz örgü yapılır. beden boyu 24 cm olduğunda 8 ilmek arayla 8 defa 1er ilmek kesilerek 72 ilmeğe düşülür. ve beden boyu 26 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+2+1 ilmek kesilir. beden boyu 38 cm olduğunda yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 26 ilmek bir defada omuzlarda kalan 17 şer ilmek 2 aşamada kesilerek bitirilir.

Ön yüzünün yapılışı: 43 ilmek başlanır. arka beden gibi örülür. beden boyu 24 cm olduğunda 8 ilmek arayla 4 defa 1 er ilmek kesilerek 39 ilmeğe düşülür ve beden boyu 33 cm de yaka için ön ortasından 5+4+3+2+2 defa 1 er ilmek kesilir. beden boyu 38 cm örülüp omuzda kalan 17 ilmek 2 aşamada kesilerek bitirilir. diğer ön parça da aynı şekilde örülür. ön ve arka parçalar bitirildikten sonra oya yapılır. düğme iliği için oyaların arasında oluşan boşluklardan faydalanılır.

Kız Çocuk hırka kollarının yapılışı: 54 ilmek başlanır her iki taraftan 6 sıra arayla 7 defa 1er ilmek artış yapılarak 68 ilmeğe ulaşılır. kol boyu 26 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+6 defa 2 şer +2 defa 3 er ilmek kesilir. kol boyu 37 cm de kalan 26 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. diğer kol da aynı şekilde örülür.

Kollarının yapılışı:  Kol ön ortaları ve yaka etrafına oya yapılır.

Ajurlu bir kaç yelek örnek modeli:




0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.