4 Ocak 2013 Cuma

Tiftikli Örgü Kazak Modelleri Nako

2013 Yepyeni Örgü Tiftikli Kazak Modeki Bayan Nako Ankara Tiftik
Tiftik kazak modelleri ile biraz transparan bir hava yaratsakta çok modern örgüler örebiliriz. Bu bayan kahverengi tiftikli kazak modelimiz gerçekten çok şık görünüyor. Bu kazağın örülmesi görüldüğü kadar kolay değil. Bu nedenle biraz emek istiyor, eğer sevdiğiniz birisine yapacaksanız girişmekte fayda görüyorum. Nako Ankara usulü tiftik modeliyle işlenen bu kazağın resimlerini aşağıda bulabilirsiniz. Kazakta birlikte kombine edilenlere dikkatinizi çekmek isterim. 


Tiftikli Kazak Modeki Bayan Nako Ankara Tiftik

Malzeme: Nako Ankara Tiftik
Renk no: 223 (3 vumak)
Tığ no: 6-4
Örgü şekli: Düz ve ajur
ARKA: Yetmişdört ilmek başlanır, üç sıra haraşo örülür. On ilmek düz örülür bir ilmek artırılır, üç ilmek kesilir, bir ilmek artırılır, on ilmek düz örülür şeklinde sıra yapılarak örnek kurulur.
Her sırada aynı işleme devam edilir. Kırkiki santimetre örülerek kol evi için yanlardan üç+iki+bir ilmek kesilir. Yirmiiki santimetre daha yapılarak arka yaka için otuzbir ilmek bir defada kesilir.
Omuzlarda bırakılan oniki’şer ilmek dört+dört+dört şeklinde üç kademede kesilerek bitirilir.

ÖN: Yetmişbeş ilmek başlanır, üç sıra haroşa yapılarak. on ilmek düz örülür bir ilmek artırılır, üç ilmek kesilir, bir ilmek artınlır, on ilmek düz örülür şeklinde sıra yapılanarak örnek kurulur.
Her sırada aynı işleme devam edilir. Kırkiki santimetre örülerek kol evi için  kenarlarda üç+iki+bir ilmek kesilir. Oniki santimetre daha örülerek yaka kesimi için ortadaki onsekiiz ilmek kesilir.
Her sırada l’er ilmek kesilerek yirmiiki santimetre kol evi örülür. Omuzlarda kalan oniki’şer ilmek dört+dört+dört şeklinde üç kademede azaltarak bitirilir.


KOL: Otuzsekiz ilmek başlanır, üç sıra haraşo yapın.Düz örgüye geçilerek her üç santimetre’de bir yanlardan bir’er ilmek artırılarak kırksekiz santimetre örülür. Kol evi için yanlardan üç+iki+bir ilmek kesilir. On ilmek olana kadar her sırada bir’er ilmek azaltılarak kalan ilmekler bir defada kesilerek tamamlanır.
YAKA: İki ilmek arayla yirmiiki zincirle sık iğne yapılır. İki. sırada her kutuya üç sefer dolanarak bir defada çekilerek yaka tamamlanır.


Tiftikli Kazak Modeki Bayan Nako Ankara Tiftik

Tiftikli Kazak Modeki Bayan Nako Ankara Tiftik



0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.