30 Aralık 2012 Pazar

Thermal içgiyim Modelleri 2013

THERMAL İÇ GİYİM

Thermal içlikler, günümüzün mucize sayılabilecek ürünlerindendir. Çok detaylı Ar-Ge çalışmaları sonucunda üretilen thermal ürünler, bedenin ısı dengesini korumaya yardım eder.

Bedenimiz hareket ettikçe terler, tenimizin kuru kalabilmesi önemlidir. Aksi taktirde vücudun üşümesine, kasların kasılmasına ve hastalanmamıza neden olur. Pamuklu içliklerde teri, ıslaklık olarak hissederiz. Pamuklu içlik ıslak ıslak bedenimize yapışır ve hızlı kurumadığı için hastalıklara davetiye çıkarır. Thermal içlikler ise, teri dışarı atar, hızlı kurur ve sağlıklı kalmamıza yardımcı olur.

Thermal içlikler, soğuk günlerde de vücudunuzun oluşturduğu ısıyı vücutta tutar. Pamuklu ürünler vücut ısısının %100’e yakınını dışarıya verirken, thermal giysiler özel teknolojileri sayesinde ısının %80’ini vücutta tutar. Bu da vücudumuzun soğuk havalarda üşümemesini sağlar. Thermal giysiler bunu yaparken bir yandan da teri üzerinizde tutmama özelliğini yerine getirir. Dolayısıyla aktif spor yaparken oluşan ter, vücutta kalmaz, bir üstteki katmana aktarılır.



Üşümemek için beden ısısı sabit kalmalıdır, bunun için de bedenimiz kuru olmalıdır. Bedenin kuru kalabilmesi için iç giyimin emici değil, teri hızla ara giyime iletme özelliğinde olması gerekir. Ara giyim de bu nemi hızla dış giyime iletebilmelidir. Dış giyim de (mont-kaban) yansıtıcı olmalı ve nemi hızla dışarı atabilmelidir.

Pamuk, thermal iç giyim için uygun değildir. Çünkü teri iletmez, aksine teri emer. Dolayısıyla bu tür iç giyim malzemesi teri dışarı doğru iletemediği için bedenimiz ıslak kalır. Giysiler arasındaki bu nem alışverişinde en önemli malzeme iç giyimdir. Dolayısıyla iç giyim mutlaka thermal ürünlerden oluşmalı çabuk kurumalıdır.

Özellikle sportif aktivitelerde ve günlük kullanımlarda nefes alabilen bambu, modal, polyester, polyamid ve özel üretilmiş teknik ipliklerden yapılmış thermal iç giyim ve çoraplar tercih edilmelidir.

Thermal Ürünlerimizin Özellikleri:

v  Dikişsiz örgü makinalarında, iç yüzünde havlu örgü tekniği ile fonksiyonel micro-polypropylene iplik kullanılmıştır. Dış yüzeyi; yumuşak dokusu, nefes alması, hafifliği ve çabuk kuruma özelliklerini taşıyan polyamid iplik ile örülmüştür.

v  Fonksiyonel iplik nem transferini en yüksek düzeyde sağlayan özelliği sahip olması nedeniyle, teri dış yüzeydeki katmana aktarır, vücudu kuru tutar.

v  Polipropilen kumaş çok iyi bir ısı dengeleyicidir. Soğuk ve sıcak havalarda vücudunuzu izole eder. Kışın sıcak, yazın serin tutar.

v  Hafif olması nedeniyle çabuk kurur, koku yapmaz ve antibakteriyeldir.

v  Dikişsiz örgü tekniği kullanılması sayesinde; vücudunuzu sıkmaz, iz yapmaz, gündelik giysilerinizin altında konforlu bir iç giyim sunar.

v  %65 Fonksiyonel Micro – Polypropylene %35 Polyamide







0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.