31 Ocak 2013 Perşembe

14 Şubat 2013 Sevgililer Günü Bizim Günümüz Diyenlere

14 şubat sevgililer günü 2013
14 Şubat 2013 Sevgililer günü tüm hızı ile yaklaşıyor. Peki siz sevdiğinize biriçik aşkınıza bir kez daha sevginizi göstermek için planlarınız tamam mı? Sevgililer gününü sevdiğinize özel sürprizler hazırlayıp evde mi geçirmeyi planlıyorsunuz? İşte size yol gösterebilecek birkaç küçük detay…

Sevgililer gününü evde kutlamak her zaman için dışarıda geçirmekten daha etkilidir. Çünkü bilinen bir ortamda her zaman için dış bir ortama nazaran daha rahat olursunuz ve duygularınızı daha rahat ifade edersiniz. İşte sizlere birkaç madde halinde evde sevgililer günü sürprizi tüyoları…

  • Sevdiğiniz kadın için neler yapabilirsiniz? Sevginizi göstermenin sınırları var mı? Kadınlar kendileri için özel olarak hazırlanmış her şeyden hoşlanırlar. Sevgiliniz için yemek hazırlamak, çabalamak ve onun için uğraş verdiğinizi ona göstermek sevgilinizi çok memnun edeceği gibi size olan sevgisini artıracaktır. Sofra düzenini ve çeşitliliğini de unutmamak lazım tabi.
  • Sofrada yemek yerken aşk şarkılarından oluşan başarı ile seçilmiş birkaç slow müzik ortamı daha da yumuşatacaktır. Sevdiğinizin doğrudan gözlerine bakın. Ona “Seni Seviyorum!” cümlesini her fırsatta söyleyin…
  • Olmazsa olmazıdır aşkın ve tutkunun mum ve çiçekler. Sevdiğiniz için evi özel olarak aldığınız çiçeklerle ve dekoratif mumlarla süsleyin. Çiçekleri abartmak istemiyorsanız, mumlardan birkaç özel kelime yazıp aşkınızı ve aşkınızın ateşini temsil etmekte kullanabilirsiniz.
  • Yine bir sevgililer günü klasiği, hediye. Sevgiliniz en çok nelerden hoşlanır? Sevgilinizin  hareketlerini takip edin. Muhakkak size istediği hediyeyi işaret edecek davranışlar sergileyecektir. Örneğin bir dükkan önünden geçerken vitrindeki ayakkabıyı veya takıyı çok beğendiğini söyler, onu bir süre hayretle inceler. Bu aslında sevgiliye gönderilen bir mesajdır. Erkekseniz ve sevgiliniz var ise onu dikkatle incelemeyi unutmayın. Eğer takip işini başarılı olarak gerçekleştirip doğru hediyeyi almazsanız bu durum size sevgililer gününde yol, su ve elektrik olarak dönecektir:)
  • Hediyenin en güzeli sevgilinin elinden olanıdır demişler büyüklerimiz. İlk maddede söylediğimiz gibi, kadınlar sevdikleri erkeğin kendi elleri ile hazırladığı hediyelere bayılırlar. Sevdiğinize basit takılar, boyamalar veya el becerisi gerektiren başka hediyeler hazırlayabilirsiniz. Ancak bu hazırlanan hediye asla sizin asıl hediyeniz olmamalıdır. Tamam, el yapımı uğraş verilmiş bir hediyedir değerlidir. Ancak tek başına ana hediye olabilecek kadar büyük bir hediye değildir:)
  • Bir tane çarşıdan aldığınız, bir tane de kendinizin hazırladığı hediyeniz var. Peki bu hediyeleri doğrudan mı vereceksiniz? Bunu yaparsanız hediyeleriniz pek değerli gibi görülmeyecektir. Sevdiğiniz bayanla küçük bulmacalar oynayın. Almış olduğunuz hediyeleri evde gizleyin. İlk verdiğiniz hediyenin yanında küçük bir kağıda diğer hediyenin ip ucunu yazın ve sevdiğinizin arayarak hediyeye ulaşmasını sağlayın. Hediye için uğraş vermesi hem hediyeyi tatlı kılacak, hem de sevdiğinizin hoşuna gidecektir.
  • Yemeğinizi yediniz, sohbetinizi ettiniz. Şimdi sırada birbirinize sarılıp güzel bir aşk filminde sıra. Filmi açın ve sevdiğinizi kollarınıza alın. Ona sevginizi, aşkınızı sonuna kadar gösterin. Buradan sonrası ise size kalmış. Bizim tavsiyelerimiz ancak bu kadar. İzleyebileceğiniz filmler; Titanic, Up(yukarı bak), İncir Reçeli, Kazablanka

Fark ettiyseniz yazıda sadece bir erkeğin sevdiği kadına uygulaması gereken adımları anlattık. Peki neden? Sevgililer günü sadece erkeğe mi var? Erkek mi sadece bazı şeyleri düşünüp uygulamak zorunda? Erkeklerin sırtına tatlı bir yük binse de biz kadınlarımızı bu şekilde seviyoruz.

İyi ki varsın bebeğim aşkım benim…

30 Ocak 2013 Çarşamba

İğneli Epilasyon Nedir Nasıl Yapılır

İğneli Epilasyon Nedir Nasıl Yapılır
İğneli epilasyonun yan etkileri, iğneli epilasyonun zararları, iğneli epilasyonun yapılışı, iğneli epilasyon nedir, iğneli epilasyon nasıl yapılır, iğneli epilasyon ne kadar sürer, iğneli epilasyon nasıl uygulanır, iğneli epilasyonda iz kalır mı, iğneli epilasyon fiyatları.

İstenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri arasında bitkisel çözümler ve doğal kürler ile birlikte hem epilasyon yöntemleri de merak edilir. Epilasyon çeşitleri arasında ise lazer epilasyonun faydaları ve kalıcı bir çözüm olması nedeniyle diğer istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemlerine nazaran daha yaygın olduğu dikkatinizden kaçmamıştır.

Ancak son zamanlarda en az lazer epilasyon kadar etkili ve istenmeyen tüylere kesin çözüm veren bir başka epilasyon yöntemi daha var. Bu epilasyon yöntemi öyle lazer epilasyon gibi ışın tedavisine dayanmıyor. Ancak yine teknolojinin bir başka nimeti olan elektrik enerjisini özel bir takım iğneler ile kıl köklerini kurutuyor. Bu yöntemin adı da iğneli epilasyon.

İğneli epilasyon elektrik akımıyla çalışılan bir yöntemdir. Kıl kanallarından gönderilen akım kıl hücresinin yok olmasını sağlar. İğneli epilasyonda müşterinin hassasiyetine göre ayarlama imkanı vardır. www.saglikvegebelik.com

Rahat, sağlıklı bir yöntemle, iğneli epilasyonla kesin çözümler elde edilebilir. İğneli epilasyon kalıcı çözümlerdendir. İğneli epilasyon ince ve yumuşak iğnelerle kıl köküne girip zayıf akımlı elektrikle köklerin yakılması yöntemidir. Tahrip olan kıl daha sonra cımbızla çekilerek alınır. Elektrik akımı zayıf olduğu için pek acı duyulmasa da hassas bölgeler için lokal anestezi yapılabilir. Seansların sayısı, iğneli epilasyon yapılan bölgedeki tüy yoğunluğuna ve tüylerin alınmaya uygun gelişmişlik evresine göre değişir.

İğneli epilasyon nasıl çalışır: İğneli epilasyonda kıl köküne küçük çok ince ve sivri bir uç sokulur. Daha sonra elektrik akımı verilir. Elektrik akımının verildiği alet özel olarak yapılmış belli bir elektrik enerjisini veren cihazlardır. Isı ve kimyasal reaksiyon ile kıl kökü tahrip olmaktadır.

İğneli epilasyon güvenli bir yöntem midir: İğneli epilasyon etkili bir yöntemdir. Modern iğneli epilasyon cihazları ve yöntemleri tedavinin etkinliğini arttırmıştır. Ayrıca kişiye özel iğne kullanımı ile bulaşıcı hastalıklardan korunma sağlanır.

İğneli epilasyon ağrılı mıdır: İğneli epilasyon esnasında hissedilen acı kişinin ağrı duyarlılığına, makine modeline ve kullanılan yönteme göre değişir. İğneli epilasyon öncesi anestezik krem kullanılarak hastaların ağrıyı az hissetmeleri sağlanmaktadır

İğneli epilasyonun yan etkileri nelerdir: İğneli epilasyon güvenli bir yöntemdir. İğneli epilasyon uygulanmasından sonra kısa süreli ve geçici kızarıklık oluşabilir. Tedaviden sonra önerilecek krem ve ilaçlarla bu yan etkiler kısa sürede kaybolmaktadır.

Hangi vücut bölgeleri tedavi edilebilir: Vücudun her alanındaki tüyler iğneli epilasyon ile giderilebilir.

Uzun etki için iğneli epilasyon ne kadar süre devam edebilir: İğneli epilasyon uzun sürebilen bir yöntemdir. Tedavi süresi kişiden kişiye, tedavi edilen alan ve kıl yoğunluğuna göre değişmektedir. iğneli epilasyon da İlk tedaviden itibaren etkili sonuçlar alınmaya başlanır. Tedavi seansları başlangıçta yoğundurancak daha sonraları daha seyrek uygulanmaktadır.





Yanak ve Dudak Dolgunlaştırma Estetiği

Yanak ve Dudak Dolgunlaştırma
Yanak dolgunlaştırıcı kremler, yanak dolgunlaştırma fiyatları, dudak dolgunlaştırma, yağ enjeksiyonu fiyatları, yağ enjeksiyonu yaptıranlar, yanak dolgunlaştırma egzersizleri, dudak dolgunlaştırma yöntemleri.

Kadınlarda dudakların ince durması onların çekiciliğini ciddi anlamda azaltan bir etkiye sahiptir. Bu nedenle dudak dolgunlaştırması için çok değişik yöntemler ve yollar kullanılmaktadır. Dudak dolgunlaştırmak için genellikle botoks, silikon enjeksiyonu gibi yöntemlerin geçici çözümler sunması ve özellikle silikon da doğal olmayan görünümlere yol açması nedeniyle eskisi kadar revaçta olmayan dudak ve yanak dolgunlaştırma yöntemleri olduğu söylenebilir. Peki bu durumda ne yapmak gerekiyor. Son dönemlerin trend dudak ve yanak doldurma yöntemi olan yağ enjeksiyonu yöntemini kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Peki Yağ Enjeksiyonları Dudaklara ve Yanaklara Nasıl Yapılıyor?

Vücudun herhangi bir yerinden alınan yağ dokusu, yüzde yanak dolgunlaştırılmasında, dudak büyütmek amacıyla, derin kırışıklıkların tedavisinde, çökük gözlerin tedavisinde veya herhangi bir yerde dolgu olarak kullanılabilir. Yine vücuttaki şekil bozuklukları, çöküntüler ve zayıf bölgelerin doldurulmasında , ve daha önce yapılmış liposuctiona bağlı cilt düzensizliklerinin giderilmesinde , eller ve boyundaki yaşlılık izlerinin iyileştirilmesinde kullanılabilir.

Yağ uygun bölgeden ince kanüller ile lokal anestezi altında alınır ve gerekli işlemlerden sonra istenen bölgeye mikrokanüller aracılığıyla enjekte edilir. Transplante edilen yağ dokususunun yaklaşık % 50 si yeni yerinde absorbe olacak yani eriyip vücut tarafından emilecektir. Bu nedenle genellikle istenenden daha fazla yağ enjeksiyonu yapılması gerekir.

Ancak bu %25’i aşmamalıdır. Uygulama sonrası yaklaşık 3-4 günlük dikkate değer ölçüde ödem ve şişlik görülür. Bazen enjeksiyon bölgesinde, özellikle yüzeysel, yani çizgi ve kırışıklık giderilmesi amacıyla yapılmış ise, morluk görülecektir.

Bu yöntemin avantajı genellikle malzemenin bol bulunabilir olması,hastanın kendi dokusu olması, iğne ile alınıp- verilebilir olması ve sonuçların otolog olmayan dolgu maddelerine göre daha kalıcı olmasıdır. Çoğu hasta tedaviden hemen sonra normal günlük aktivitelerine dönmektedir. Üç aydan sonra ne kadar dokunun orada beslenip kaldığı az çok belli olur. Yeni enjeksiyonlar 3,6,12 ay sonra tekrarlanıp sonuç daha iyi duruma getirilebilir.

Yağ dokuları gerektiğinde dondurularak 2 yıla kadar saklanabilmekte ve bu süre zarfında ihtiyaç duyulduğunda hastaya uygulanabilmektedir. Ancak bekletilen yağ dokularında canlı hücre sayısı giderek azalmaktadır.

Yağ enjeksiyonu bir yerden alınan yağ hücrelerinin iğne ile başka bir yere verilmesidir. Alınan yer genellikle karın bölgesidir. Verilen yağ hücreleri yeni yerlerinde yaşamaya devam ederler orada bir dolgu maddesi görevi görürler. Yağ enjeksiyonunun başarısı verilen hücrelerin yaşamaya devam etmesine bağlı. Eğer verilen hücreler ölürlerse birkaç hafta sonra bütün dolgu etkisi ortadan kalkar. Kısaca ölü yağlar erir.

İŞLEM NASIL YAPILIYOR?

Yağ enjeksiyonu yapmanın birçok değişik tekniği ve aleti var. Temel olarak yağlar özel liposuction enjektörleri ile alınıyor ve başka bir enjektöre aktarılarak yeni yerlerine enjekte ediliyor. Her iki safhada da kesik yapmaya ve dikiş koymaya gerek yok ve lokal anestezi yeterli oluyor.

İŞLEMİN BAŞARISI NEYE BAĞLI?

Bu işlemin başarılı olması tamamen kullanılan aletlere ve tekniğe bağlı. Son yıllara kadar verilen yağların erimesi neredeyse bir kuraldı. Ancak son birkaç senede ciddi bir ilerleme oldu ve artık verilen yağların tutma ihtimali ciddi olarak arttı. Örnek olarak benim yağları alırken kullandığım iğnenin içerisi özel hazırlanmış ve altın kaplı. Amaç kanülün içerisinde olabilecek metal çapakları düzeltmek ve hücrelere en az zarar verecek alaşımla, yani altın ile yüzeyi kaplamak. Alınan hücrelerin hava ile temas etmemesi, yağların verildiği enjektörlerin boyutları, uyguladığınız basınç gibi birçok ayrıntı da var. Ama asıl önemli olan aletler ve onlar olmadan vereceğim yağların eriyeceğine eminim.

YAĞLAR EN SIK NEREYE VERİLİYOR?

Sıklıkla yüz bölgesinde kullanılıyor. Dudakları kalınlaştırmak, Ağız kenarındaki derin kırışıklıkları doldurarak yok etmek, elmacık kemiklerini dolgunlaştırmak hatta alt çeneyi biraz büyütmek amacı ile bir miktar yağ verilebilir. Yağlar kalçaların şeklini düzeltmek, daha önce yapılmış ve çöküklüklere sebep olmuş liposuction deformitelerini düzeltmek amacıyla da sıkça kullanılıyor. Bazı kazalardan sonra da bu işleme başvurulabilir. Örneğin alın bölgesinde bir çöküklük oluşmuşsa bu yağ ile doldurulabilir. İŞLEM: Buna bir ameliyat demek kolay değil. Belki botox gibi bir işlem ile küçük bir ameliyat arası büyüklükte diyebilirim. Yinede bir ameliyathane ortamında yapmakta fayda var. İşlem aslında 20 dakika kadar sürüyor. Ama alınan yağların hazırlığı da en az o kadar sürüyor ve toplam süre bir saate yaklaşabiliyor. Lokal anestezi her zaman yeterlidir.

KOMPLİKASYONLAR VE ÇIKABİLECEK SORUNLAR

Düşükte olsa enfeksiyon olabilir. Bu durumda o bölgede küçük apseler görülebilir. Tedavi olarak antibiyotik ve pansuman yeterli olacaktır. En sık ortaya çıkabilecek problem yağların erimesi olacaktır. Verilen yağlar daima homojen olarak eridiği için asimetri görülmesi çok nadirdir. Yani dudağınızın sol tarafındaki yağlar eridiyse sağ taraftakiler de aynı miktarda eriyecektir. Yağların erimesi herhangi bir sağlık problemi de çıkarmaz ve işlem istenirse tekrar edilebilir. www.saglikvegebelik.com

SIK SORULAN SORULAR:

Yağlar mutlaka eriyormuş, her üç ayda bir bu işi tekrar mı edeceğiz? Verirken yağların erimeyeceğini ümit ediyoruz. Düşük bir ihtimal ile erirlerse işlem tekrar edilebilir. Ama amaç bu işlemi bir kere yapmak ve tekrarına gerek duymamak. Yağ alınan yerlerimde incelme olacak mı? Hayır. Alınan miktarlar o kadar küçük ki siz alınan yerde bir fark göremezsiniz.

İPUÇLARI:

• Ameliyattan sonra yağ verilen yerlerde biraz ödem olur. Özellikle dudaklar olduğundan daha büyük gözükür. Paniğe kapılmayın. İşlemden sonra devasa gözüken dudaklarınız bir kaç gün sonra küçülecekler ve gerçek şekillerini alacaklar. • Erime genellikle ilk ayın sonunda kendini belli eder. İşlem ikinci ayda tekrar edilebilir.

• Eğer bir bölgeye fazla yağ verilmişse ilk haftalarda buraya yapacağınız düzenli ve kuvvetli masaj ile yağları eritebilirsiniz.

İŞLEM SONRASI SİZİ NELER BEKLER:

İşlemden sonra yağ verilen yerde şişlik olacaktır. Bu birkaç gün sürer. Aynı gün evinize çıkabilir, şişliklerden rahatsız değilseniz ertesi gün işinize dönebilirsiniz. Spora bir hafta sonra başlayabilirsiniz.

AMELİYATIN KARNESİ:

Anestezi şekli: Lokal anestezi ve sedasyon. Ameliyat nerede yapılmalı: Tercihan bir hastane ameliyathanesinde.

Ameliyat süresi: 1 saat. Hastanede yatış süresi: Birkaç saat sonra taburcu olunabilir.

Ameliyat sonrası ağrı – sıkıntı: Bir kaç gün hafif bir sızlama olabilir. Genellikle ağızdan alınan basit ağrı kesiciler yeterli olur.

Şişme, morarma: 3-6 gün arasında, orta derecede.

Pansuman: Yok.

Dikişler: Alınması gereken dikiş yok Ne zaman işe dönülebilir:

Ertesi gün. Spor: 1 hafta sonra. Son şekil: Genellikle bir iki hafta.

Bu yazı Sağlık ve Gebelik tarafından  yanak dolgunlaştırıcı kremler, yanak dolgunlaştırma fiyatları, dudak dolgunlaştırma, yağ enjeksiyonu fiyatları, yağ enjeksiyonu yaptıranlar, yanak dolgunlaştırma egzersizleri, dudak dolgunlaştırma yöntemleri  konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.




Kaş Ekimi Nedir Nasıl Yapılır 2013

2013 Kaş Ekimi Nedir Nasıl Yapılır
Kaş ekimi nasıl yapılır, kaş ekimi ne kadar, kaş ekimi ücreti, kaş ekimi fiyat, kaş ekimi videosu, kaş ektirme fiyatları.

Kaş ektirmek bazıları için daha güzel ve alımlı görünmenin bir yolu iken bazıları için ise, yanık izi, yara izi gibi estetik kusurları gizlemenin ve yok etmenin bir yöntemi olarak kullanılıyor. Sebebi her ne olursa olsun kaş ektirme işlevi bay bayan farketmeden bizlerin güzelliğinin artması için önem taşıyan bir estetik operasyondur. Kaş ekimi aslında temel teknik yöntem olarak saç ekiminden pek fazla fark taşımamaktadır. Şimdi sizlerle kaş ekimi nasıl yapılır ve kaş ekim fiyatları ne kadar bilgiler verelim.

KAŞ EKİMİ

Kaş yüz çerçevesinin belirleyicilerinden biri olup yuz estetiğininde vazgeçilmezleri arasında yer alır. Kaşlarda seyrelme yapısal olabildiği gibi çeşitli cilt hastalıkları, kaza yanık gibi durumlar sonucundada oluşabilir. Cilt hastalıkları içinde en sık; sistemik hastalıklar, infeksiyonlar, tekrarlayan travmalar sonucu oluşabilir.

Kaş ekimi nasıl yapılır?

Aynen saç ekiminde olduğu gibi kökler saçlı derinin arkasından iki farklı yöntemle alınabilir(FUE ve FUT). Yöntem hastanın saçlarının yapısına göre belirlenir. Kökler elde edildikten sonra FU ler ustalıkla hazırlanarak uygun açı ve yönle yerleştirilmelidir. Kanalların açılmasında choi kalemleri sonuçların daha doğal olmasını sağlar. www.saglikvegebelik.com

İşlem deneyimli ellerde herhangi bir komplikasyona neden olmadan doğal sonuçların oluşmasını sağlar. Kaş ekimlerinde en önemli sorun ekilen köklerin saç gibi uzamasıdır. Bu sebeple ayda birkaç defa uçlardan kısaltmak gerekir.

Kaş ekimi fiyatı ücreti ne kadardır?

Kaş ekimi fiyat / etkinlik açısından son derece ekonomik bir uygulamadır çünkü az sayıda kökle anlamlı değişiklik elde edilebilmektedir.Saç ekiminde olduğu gibi binlerce kök ekmek gerekmez 300-800 kökle yaklaşık istenilen sonuç elde edilebilir. Kaş ekimi fiyatları değişik fiyat uygulamaları olsa da en mantıklı ücretlendirme kök sayısına göre yapılandır.

Yaygın uygulama tek fiyat uygulamasıdır ve 1000-1700 euro arasında değişmektedir.

Kaş ektirmenin zararları ver yan etkileri nelerdir?

Alınan saç kökleri kaş ekimi için hazırlanmaz ve doğru olarak nakledilmezse doğal olamayan sonuçalarla karşı karşıya kalabilirsin.

Kaş ekimi nasıl yapılır, kaş ekimi ne kadar, kaş ekimi ücreti, kaş ekimi fiyat, kaş ekimi videosu, kaş ektirme fiyatları  konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.




Burun Estetiğinin Zararları ve Riskleri

Burun Estetiğinin Zararları ve Riskleri
Burun estetiğinde dikkat edilmesi gerekenler, burun estetiğinin zararları, burun estetiği riskleri.

Burun estetiği denilince eskiden insanların akıllarında hokka burun denilen ve aslında pek te doğal durmayan bir estetik biçim akla gelirdi. Ancak ilerleyen yıllar içerisinde estetik algısı da değişmeye başladı. Artık insanlar burun estetiği ile doğal görünümlü burunlara kavuşmak istiyorlar. Ancak hangi burun estetik ameliyatı insanları doğal görünüme kavuşturur hangisi kavuşturmaz. Bunun cevabı ise iyi ve kötü estetik ameliyatta gizlidir. Estetik ameliyatı yapan estetik cerrahlara estetiğin zararları ve kötü biçimlendirilmiş burun estetiği hakkında sorular sorduk ve gerçekten sizlere de ilginç gelecek bilgilere ve cevaplara ulaştık.

Estetik ameliyatların doğal sonuç vermesi son yıllarda en önem verilen kriter haline geldi. 10 sene kadar önce talepler de daha çok kalkık küçük burunlar üzerindeyken artık hiç kimse böyle yapma burunlar istemiyor. Bu eski yaklaşımlar ile yapılan ve ameliyat olduğu belli olan burunların bazı ortak özellikleri var. Ama sakın unutmayın ki iyi bir burun ameliyatını bir plastik cerrah bile muayene etmeden anlayamayabilir. Sadece kötü burun ameliyatları belli olur. Size bir kaç ipucu vermeye çalışacağım.

Gazete ve dergilerin estetik magazin sayfalarında flaş ile çekilmiş paparazzi fotoğraflarını inceleyin. Ansızın flaşlı çekilen bu fotoğraflarda sizde birçok ipucu bulabilirsiniz. Ben bazen ameliyatın nasıl yapıldığı hakkında bir rapor yazabilecek kadar çok şeyi görebiliyorum. En temel olanlar şunlar: www.saglikvegebelik.com

1. Öncelikle kötü ameliyatlı bir estetik burunda uç kısmı üst kısımdan ayrı ve bağımsız bir yapı gibi durur göğüs estetiği . Bu o kadar doğallık dışıdır ki en ciddi kazalardan sonra bile bu gerçekleşemez, ancak belli bir plan ile ameliyatta yaratılabilir. Dikkatle bakarsanız üstte burun kemikleri başka bir yöne bakarken altta burun ucunun farklı bir açıyla ters tarafa yatık olduğunu görebilirsiniz. Sanki bu burunun üstü ve altı ayrı insanlara ait gibi durur.

2. Burun ucunun çok tipik bir görüntüsü vardır. Evkur Sanki bu burun hamurdanmış ta birisi bu hamuru iki parmağı ile sıkarak inceltmiş gibi “sıkılmış” durur. Burun estetik kanatları da yukarı doğru çekilir ve burun delikleri içerde burun tüylerini gösterecek kadar açılır. Bu burun ucu kıkırdaklarının aşırı küçültülmesinden kaynaklanır. Buna “sıkılmış burun ucu deformitesi” diyoruz.

3. Burunun ortasında /\ şeklinde bir gölge gözükür Burun estetiği. Buna ters V deformitesi diyoruz. Bu tam burun ucunun yukarıdan ayrıldığı hattır. Burun orta kısmının bozulmasından ve desteğini kaybederek çökmesinden kaynaklanır. Arkada duran kemiklerin sınırı bu gölge ile ortaya çıkar.

ÖRNEKLER:

Etrafınızda, gazetelerde hatta birçok ünlü aktörde bu tür ameliyatlı burun deformiteleri görebilirsiniz (aklıma örnek olarak “Matrix” filminin “Triniti”si geliyor, filmin afişindeki resmi kitaplara girecek kadar belirgin özelliklere sahip). Aslında birçok Türk ünlünün de burnunda benzer deformiteler bariz belli oluyor. İsimlerini burada saymam mümkün değil ama bazı isimler varki hastalarım aman onunki gibi olmasın diye bana örnek gösteriyor. Sizin de aklınıza eminim aynı isimler geliyordur, kimseyi kırmamak için yazamıyorum.

NE YAPILABİLİR?

Böyle bir buruna sahipseniz ve bu sizi rahatsız ediyorsa muhtemelen yeniden ameliyat olmanız gerekecek. estetik

İkinci ameliyatlar ilk ameliyatlara göre daha zor olur. Daha önce yapılan kesilere bağlı olarak dokularda nedbe (iyileşme) dokuları birikecektir. Anatomisi de değişmiş olan bu tür burunlarda amaç hem şekli düzeltmek hem de aşırı çıkarılmış dokuları yeniden yerine koymaktır. Burada anlaşılması gereken en önemli şey temel problemin kıkırdakların ve kemiklerin aşırı derecede küçültülmesi olduğudur. İnsanlar genellikle bu sorunları yanlış olarak bir şekil bozukluğu olarak görüyorlar ve bu sadece aşırı küçültmenin bir sonucu. burun destek dokuları ortadan kalkınca kıkırdaklar ne kendilerini ne de üstlerindeki deriyi taşıyamaz hale gelerek adeta çökerler. Örneğin yukarıda bahsettiğim ters V deformitesi bariz bir çökmedir ve dolaylı olarak nefes almayı da engeller.

bu tür sorunları çözmek elbette mümkün. Ama çok farklı bir yaklaşım gerekeceği dekesin. yani “bu olmadı biraz daha doku alalım” denirse sorunlar daha da büyür. Yapılması gereken tam tersi eksikleri yerlerine koyabilmek. Bu yüzden plastik cerrahinin zaten en zor sayılan ameliyatının da en zor halidir desem yanlış olmaz. Ancak umudunuzu kaybetmeyin, iyi ellerde bu ameliyatlar çok iyi sonuç verebilir ve genellikle yukarıda en sık görülen üç ipucu olarak saydığım deformiteler tama yakın düzeltilebilir.

Bu yazı Sağlık ve Gebelik tarafından  burun estetiğinde dikkat edilmesi gerekenler, burun estetiğinin zararları, burun estetiğinin riskleri  konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

Gelen Aramalar:

hokka burunhokka burunlu ünlülerestetikli burunlarhokka burun ne demekburun estetiği zararlarıhokka burunlarters v deformitesiburun estetiğiestetik burnun zararlarıebru salli estetikli burnu



Lazer Epilasyon Hakkında Merak Edilenler

lazer epilasyonLazer Epilasyon Hakkında Merak Edilenler
Epilasyon nedir, epilasyon nasıl yapılır, epilasyon ne demek, epilasyonun zararları, epilasyonun yan etkileri, lazer epilasyonun sakıncaları, lazer epilasyon nasıl yapılır, lazer epilasyonun zararları.

Lazer epilasyon ile sağlanan sonuçlar kalıcımıdır?

Kesinlile kalıcıdır. 10 sene önceki uygulamalar da bile bugün hala tüylerin geri dönmemesi sonuçların kalıcı olduğunu göstermekte.

Ağrı ya da acı hissedilirmi?

Ağrı olsa bile klasik yöntemlerden çok daha az hissedilecektir. Bu acıyı da lokal anestezik kremler ve buz uygulamaları ile en az seviyeye düşürebilirsiniz.

Hormonal bozukluklara lazer epilasyon yapılırmı?

Zaten lazer epilasyona başlamadan önce bütün hormonal tetkikler yapılır ve buna göre tedavi uygulanır. Eğer hormonal bir bozukluk var ise epilasyonla birlikte mutlaka hormon tedavisi de alınmalıdır. Bu şekilde başarılı bir sonuç alınabilir. www.saglikvegebelik.com

Hamilelikte de lazer epilasyon yapılırmı?

Hamilelikte lazer ışınlarının zararlı olduğunu ortaya koyan herhangi bir kanıt veya vaka yoktur. Ancak hamilelik döneminde anne adayları çeşitli hormonal değişiklikler yaşadığından sadece lazer değil diğer dermatokozmatik uygulamaların da yapılmaması etik olarak daha uygun olur.

Uygulama hangi yaş aralığında yapılabilir?

Lazer epilasyon bayanlarda adet görmeye başladıktan sonra uygulanabilir. Nedeni ise bu dönemde hormonlardan dolayı tüylerin gelişimi tamamlanmış olur.

Lazer epilasyon her mevsim yapılabilirmi?

Güneş koruyucu kremler düzenli olarak kullanılırsa her mevsim yapılabilir.

Lazer epilasyon kimlere uygulanmaz?

Tamamen tüyleri beyaz olan kişilere uygulanmaz. Ayrıca ağızdan alınan sivilce ilacı kullananlara, hamilelere, sedef gibi deri hastalığı bulunan kişilere de uygulanması pek uygun bulunmamakta.

Lazer epilasyon sonrası güneşe çıkmak sakıncalımıdır?

Güneşe kesinlikle çıkamaz diye bir kural yoktur fakat iyi korunmak gerekmektedir. Yüksek faktörlü koruyucuları ile 2 il 4 saatte bir sürerek güneşe çıkabilirsiniz.

İğneli epilasyondan farkı nedir?

İğneli epilasyonda, ince bir iğne ile kıl köküne elektrik verilerek kıllar yok edilir. Yani lazerin ışık ile ulaştığı sonuca elektrik ile ulaşılır. Dezavantajları bu uygulamanın hem yorucu hem uzun sürmesi, acı vermesi ve leke kalma ihtimalinin olmasıdır.

Epilasyon nedir, epilasyon nasıl yapılır, epilasyon ne demek, epilasyonun zararları, epilasyonun yan etkileri, lazer epilasyonun sakıncaları, lazer epilasyon nasıl yapılır, lazer epilasyonun zararları konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.





Liposuction Yağ Aldırma Ameliyatı

liposuctionLiposuction Yağ Aldırma Ameliyatı
Liposuction nedir, liposuction nasıl yapılır, liposuction ne demek, liposuction fiyatları, liposuction ameliyatı, yağ aldırma yöntemleri, yağ aldırma ameliyatı, yağ aldırmanın zararları.

Yağ Alma işleminde vakum etkisini sağlamak amacıyla özel aspiratörler veya enjektörler kullanılır. Teknik olarak birbirlerine üstünlükleri yoktur. Yağ alma ( Liposuction ) yapılacak bölgeye verilen serumun miktarı ile alakalı olarak liposuction teknikleri, kuru(dry), ıslak(wet), çok ıslak(süperwet) ve tumescent teknik olarak adlandırılırlar.

Artık kuru teknik kullanılmıyor. Yağlar ne kadar sulandırılır ise işlem o kadar basit ve daha az travmatik olmaktadır. Yağ dokusu arasına verilen serum, hidrodiseksiyon yaparak yağları gevşetmekte ve serum içine ilave edilen adrenalin damarları büzerek travmatize olmasını engellemektedir. Aynı zamanda seruma ilave edilen lokal anestezi maddesi bölgenin tamamen uyuşmasını sağlamaktadır. Ancak kontrolsüzce verilen sıvı dolaşımdaki yükü artırarak akciğer ödemine neden olabilir, sıvıdaki anestezikler toksik dozlara ulaşabilir. Yeterli teknik ve tecrübeye sahip plastik cerrahlar elinde bu komplikasyonlar çok nadirdir.

Birçok uzman son zamanlarda geliştirilmiş bir teknik olan VİBROLİPOSUCTİON (VAL) tekniğini kullanıyor. Klasik teknikten tek farkı yağ emen borucuğun milimetrik olarak ileri geri hareketli ve eliptik olarak titreşimli olmasıdır. Bu sayede borucuğun ucu daha az travmatik ve yağa seçici davranmakta, hasta için daha az morluk ve daha çabuk iyileşme, daha kısa operasyon zamanı ve daha mükemmel sonuçlara ulaşmak mümkün olmaktadır. Doktor için zor ve fibrotik alanlarda işlem kolaylaşmakta, yüz, gıdı, dirsek, diz ayak bileği gibi alanlarda daha hassas ve kontrollü olmak mümkün olmaktadır.

Yağ Alma işlemi (Liposuction) ofis ameliyathanesinde veya hastanede yapılabilir. Yüksek miktarlarda yağ alınması gerekenler dışında benim tercih ettiğim anestezi şekli genellikle sedasyondur. Enjekte edilen serum zaten bölgesel uyuşturmayı sağlamaktadır. Yağ Alma esnasında sık sık hastanın pozisyon değişikliği gerekeceğinden yarı uyur vaziyette olması büyük kolaylık sağlamaktadır. Sedasyonun derinliği zaman zaman artırılarak hastanın hiç ağrı hissetmemesi sağlanır. Ameliyattan birkaç saat sonra hasta evine gidebilir vaziyette olur. Yağ emilimi 2-3 mm’lik birkaç küçük delik vasıtasıyla yapılır ve bu delikler belirgin bir iz bırakmadan iyileşirler. Operasyon bittiğinde liposuction uygulanan alanları sıkıca saran özel bir korse giydirilir. www.saglikvegebelik.com

YAĞ ALDIRMA (LİPOSUCTİON) AMELİYATI

Ameliyat süresi: Alınacak yağ miktarı ve bölge sayısına bağlı olarak 1- 5 saat arasında.

Anestezi şekli: Sedasyon destekli lokal ya da genel.

Yatış süresi: Aynı gün taburcu ya da 1 gün.

Ameliyat sonrası ağrı: 2-3 gün işlemin yaygınlığına bağlı hafif- orta derecede ağrı.

Şişme-morarma: ilk 3 gün şişlikte artış, morarma hafiften ağır dereceye kişiden kişiye ve bölgeye göre farklı

Pansuman: yok korse: ilk 5 gün çıkarılmıyor. Daha sonra sadece banyo için çıkarılıp 3 hafta gece- gündüz kullanılıyor.

Dikiş: 1. haftanın sonunda alınıyor

İşe dönüş: Yapılan işleme bağlı ertesi gün ya da 3-4 gün sonra İyileşme: ilk 10 günden sonra şişlikleriniz azalmaya başlayacak ve 1. ayın sonunda değişim farkedilecek. Morluklarınız 3 haftaya kadar tamamen kaybolacak, 2. haftadan itibaren spora başlayabilirsiniz. Son şekliniz için 6 ay kadar beklemelisiniz.

Dudak Estetiği Nasil ve Nerede Yapilir

Dudak estetiği ameliyatı, dudak estetiği nasıl yapılır, dudak estetiği fiyatları, dudak büyütme.

Dudak Büyütme için bir Liposuction iğnesiyle alınan bir miktar yağ bazı işlemlerden geçirilerek dudaklara istenilen kalınlığı sağlayacak şekilde enjekte edilir. Ayrıca aynı doku kullanılarak dudak çevresi,göz çevresi ve Nazolabial sulkus dediğimizburundan ağız kenarına uzanan derin çizgiler giderilebilir. Lokal anesteziyle uygulanan basit bir tekniktir.

Yağ enjeksiyonu ile Dudak Büyütme dikişsiz bir yöntem olup hastada oluşan ödem minimum 7-8 gün içerisinde kaybolur. Konulan yağın yaklaşık %50\’si vücut tarafından emilir,ancak geriye kalan %50\’si kalıcı olur. Altı ay ve bir yıl içerisinde ikinci bir seans uygulanarak ömür boyu kalıcı hale getirilir. www.saglikvegebelik.com

Dudak Büyütme için bir başka teknik vücutta var olan eski bir ameliyat izi dokusunun şekillendirilerek dudaklara yerleştirilmesi ve dudak dolgusunun sağlanması işlemidir. Dermal Greft adını verdiğimiz bu dolgu işlemi diğer yöntemlere göre daha kalıcı niteliktedir ama kontraktür, distorsiyon gibi komplikasyonların sıklığı fazladır. Yine başka bir estetik operasyon esnasında alınan dokulardan hazırlanan doku kokteyli de dudaklara enjekte edilebilir. Kalıcılığı yağ enjeksiyonundaki gibidir.

14 Ocak 2013 Pazartesi

Şık Nişan Elbiseleri Herve Leger

Şık Nişan Elbiseleri Herve Leger 2013 yeni modeller
Şık Nişan Elbiseleri Herve Leger 2013 yeni modeller Elbiselere şöyle bakıyorum da tam nişan kıyafetleri. İdeal gece elbisesi modelleri. Şık sadece bir nişan yapacaksanız, nişanı takan kızın bile giymesinde sakınca yok çünkü gerçekten çok şık. İnanın böyle modelleri İzmir'de Kemer altın da bile bulamazsınız. Söz içinde ideal olabilir bu tür elbiseler, genelde parlak taşlı canlı renkli modeller kullanıyoruz bunlarda onların yepyeni model tasarımlarından ibaret.

Güzel kızlarım, sizlerden duyar gibiyim nişanda nasıl bir elbise giymeliyim diye. Daha önceleri bu konu Derya Baykal'ın programında bile tartışılmıştı. Siyah dize kadar uzunlukta hoş bir elbise giyip geçerim diyordu bayanlar. Evet! aslında gerçekten şık bir durum ama farklılık istiyorsak, modaya uyum sağlamak istiyorsak aşağıdaki tarz modelleri seçmeli ya da diktir meliyiz.


















2013 Trend Mini Etek Modelleri

Yeni 2013 Mini Etek Modelleri
Açıkçası lafıma konunun ortasından girerek başlamak istiyorum. Bu nedenden mütevellit, "kadın demek mini etek demektir" diyerek iddialı bir konuya parmağımı basıyorum. Yeni yıl 2013'e girdiğimiz bu dönemde, "kadın" bambaşka bir yer kazandı şu toplumun içinde. Kimbilir eski zamanlarda "Mini Etek" demek bile zordu kadınlar için. Fakat şimdilerde bile toplumumuz buna ne kadar ayak uyduramamışta olsa kadını gösteren en güzel moda etektir. Bunu hoş olmayan boyutlara iten erkekler ve istemsiz verilen pozisyonlardır.

Mini etek giymeyi destekliyorum fakat, bu demek değil ki her kadın mini etek giyebilir! Hayır ne yazık ki giyemez. Neden mi şu bir gerçektir ki mini etek demek bacak demek bu nedenle eğer çarpık ve hoş görünüme hitap etmeyen bacaklarınız varsa eğer etekten uzak durmanızı tavsiye ederim. Bazı kadınlar bana soruyorlar bacaklarım güzel ama boyum kısa mini eteği bu boylamda nasıl kullanmalıyım diye. Benim bu konuda başlıca önerim, ten rengi çorap yerine siyah kilotlu ya da jartiyerli çorap kullanmalarıdır. Ayrıca ayağınıza giyeceğiniz ince yüksek topuklu ayakkabı sizin daha uzun görünmenize sebep olacak.

Yeni 2013 Mini Etek Modelleri

Yeni 2013 Mini Etek Modelleri
















Bebek Tulumu Örgü Elişi 2013

2013 Bebek Tulumu Örgü El işi modelleri
Daha geçen gün Derya Baykal'ın örgü programında gördüm hemen vakit kaybetmeden bir tane örmeye başladım. Vakit geç oldu aslında bizim haytalar için ama artık torunlara nasip olacak. Ben mavi, kırmızı, yeşil tonlarında bir bebek tulumu öreceğim el işi göz nuru artık. Askılı gibi bir efekt vermek istiyorum. Üstüne de oyuncak araba motifleri yerleştireceğim. İleride torunum giyip sıcacık ısınır babaannesine  dua eder artık. 

İster kız için olsun ister erkek için olsun sevimli, tatlı, cici bebek tulumları örebilirsiniz. Ben küçüklüğümde hatırlarım halen daha unutmuş değilim, dört yaşlarındaydım bebekken bir mavi tulumum vardı evin içinde onunla gezmeye bayılırdım o kadar rahat ve sıcaktı ki halen daha unutmadım. 

El işi örgü tulum modelinize biraz sıradışılık farklılık katmak isterseniz eğer 2013 yılına özel siz de farklı motifler kullanabilirsiniz. En fazla hayal gücünüzün sınırlarıyla sabitlenirsiniz örnek verecek olursak eğer kurbağalı, ayılı, çilekli, pembeli, atlı, eşekli, bir çok motif uydurabilirsiniz kızlar..


2013 Bebek Tulumu Örgü El işi modelleri

2013 Bebek Tulumu Örgü El işi modelleri





















Blogger tarafından desteklenmektedir.