5 Mayıs 2013 Pazar

The Great Gatsby World Premiere

The Great Gatsby- World Premiere - Inside Arrivals

Bu yılki Cannes Film Festivali'nin açılış filmi olan 'The Great Gatsby'nin dünya galası Lincoln Center'da gerçekleşti. 'Romeo & Juliet' ve 'Moulin Rogue' filmlerinin yönetmeni Baz Luhrmann ile bu kez 1920'li yıllara doğru yol alıyoruz.

Carey Mulligan'ın filmde canlandırdığı Daisy Buchanan karakterine uygun olarak romantik şifon veya işlemelerden oluşan bir tasarımla gelmesini beklerdim. 'Harper's Bazaar' dergisinin yılın en şık giyinen kadınlar sıralamasında birinciliğe oturan Mulligan gece için Lanvin'in büstiyer elbisesini seçmiş. Jürideki isimlerden biri olan Erdem Moralıoğlu '60'lı yılların Fransız esintisini taşıyor. Parlayan küçük bir tanrıça ama modern' diyerek oyuncunun stilini özetliyor. 

The Great Gatsby- World Premiere - Inside Arrivals

Isla Fisher Dolce & Gabbana'nın çiçek baskılı üstü ve tığ işi görünümündeki eteğiyle o da Carey Mulligan gibi filmin yarattığı etkiden kendini soyutlamak ister gibi.   

The Great Gatsby- World Premiere - Inside Arrivals

Nina Dobrev filmin dünya galası için Versace'yi tercih etmiş. 2011 yılında Versace'nin  H&M için hazırladığı koleksiyondaki siyah ve metalik elbiselerin çizgisine oldukça yakın.

The Great Gatsby- World Premiere - Inside Arrivals

Leonardo DiCaprio oynadığı son üç filmi arka arkaya çekerek kendisi için istisnai bir durum oluştuğunu belirtmiş. Jay Gatsby Prada'nın gece mavisi takımıyla..
Galaya eşi Jennifer Meyer ile katılan Tobey Maguire marka konusunda Saint Laurent'den yana fikir birliği sağlamış.
2012 yılında Vanity Fair'in seçtiği şıklar listesinin ilk beşinde yer alan Jay Z yine Tom Ford imzalı takımlarını çekmiş.

The Great Gatsby- World Premiere - Inside Arrivals

Kostüm tasarımcısı Catherine Martin ve Miuccia Prada F.Scott Fitzgerald'ın caz yıllarını yeniden hayata geçirebilmek için son 20 yılın Prada ve Miu Miu koleksiyonlarından gece ve kokteyl elbiseleri seçmiş. 

Jennifer Morrison'da Dolce & Gabbana seçenlerden biri olmuş ama diğerlerinden farklı olarak dönemin ruhuna biraz daha uyum sağlamaya çalışmış. Platform bir ayakkabı yerine stiletto seçse daha zarif görünmez miydi?

The Great Gatsby- World Premiere - Inside Arrivals

'The Great Gatsby'nin müzikleri ise Jay Z'nin prodüktörlüğüne emanet edilmiş. Lana Del Rey, Sia, The xx, Gotye, Fergie, Will i.Am, Jack White gibi birçok ismi bir araya gelmiş. Beyonce & Andre 3000 Amy Winehouse klasiği 'Back to Black'i yorumlamış. 

Eklektik stiliyle ilham veren Florence Welch The Machine ile birlikte 'Over The Love' şarkısını kaydetmiş. Bu defa baştan aşağı Miu Miu'lar içinde.


Trakya Moda Dünyası

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.