5 Mayıs 2013 Pazar

Valentino Haute Couture 2013 Koleksiyonu

Valentino2013 Spring COUTURE

Valentino klasik çizgisini ortaya koyan elegant ve zarif havasını 2013 İlkbahar/Yaz koleksiyonunda da yansıtmayı başarmış. Tasarımcılar sınırlı renk paleti kullanarak siyah, fildişi, beyaz ve kırmızı tonlarını kullanmış. Yüksek kalite kumaşlarla couture koleksiyonunda işçiliğin ne kadar üst düzeyde olduğunu hissediliyor. 1960 yılında kurulan Valentino'nun Paris Couture Moda Haftası'ndaki defilesinde şifonlar, fırfırlar, işlemeler ve güpürler hakim. Özellikle her tasarımında hissedilen ince işçilik ve detaylara hayran olmamak elde değil.

Valentino2013 Spring COUTURE

Maria Grazia Chiuri ve Pierpaolo Piccioli tarafından hazırlanan 2013 İlkbahar/Yaz koleksiyonunda 3D çiçek işlemeleri, kabarık etekler, danteller, tüller, uçuş uçuş ipek elbiselerle üstün, yoğun işçilikle detaylara önem verilen bir koleksiyon çıkmış ortaya. Piccioli; couture büyülü olmak zorunda, bu koleksiyon ile hayallerimiz gerçek oldu açıklamasını yapmış. Kumaşların üzeri kalemle çizilmiş kafes gibi bir etki bırakan  siyah ve kırmızı işlemeler feminen etkisiyle büyülemeye yetiyor. 

Valentino2013 Spring COUTURE

Kıyafetlerdeki doku ve desenler ayakkabıların üzerine de uygulanmış. Kremayı pastanın üzerine değil de sivri burunlu ayakkabılara dekoratif bir görünüm vermek için hazırlamışlar gibi.


Trakya Moda Dünyası

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.