4 Kasım 2012 Pazar

Bacak Bakımını Es Geçmeyin


Havaların ısınmasıyla beraber içimiz kıpır kıpır oluyor. Yazın modası olan mini elbiselerin, şortların, sahillerde sergileyeceğimiz mayo ve bikinilerin düşüncesi bile bizi bir an önce alışverişe gitmeye zorluyor.
Ancak, bu rüyadan bir çırpıda bizi uyandıran önemli bir etken var: Selülitler!
Selülitler, hiç şüphesiz kadınların bir numaralı düşmanı! Selülitlere kavuşmak bir o kadar kolayken onlardan kurtulmak da bir o kadar zor oluyor. Dişilik hormonları denilen; östrojen hormonu ve progesteron hormonu sayesinde, formumuza ve yediklerimize dikkat etsek bile bizi sinir eden o portakal kabuğu görünümlü bacaklara bir anda sahip olabiliyoruz.
Peki, nedir bu selülitlerden kurtulmanın yolu? Sırf östrojen hormonu ve progesteron hormonu salgılıyoruz diye, selülitlerle dolu bacaklarımızla barışık olacak değiliz ya!
Selülitleri gidermenin en kısa yolu egzersizler ve egzersizleri destekleyecek bacak bakımı! Bacaklarımız bütün kış boyunca pantolonlarımız ve opak çoraplarımızın içinde saklanıyorlar. Ancak, havalar ısınmaya başlayınca mini etekler ve şortlar gözlerimizi çeliyor ama bütün kış pantolonlara hapsettiğimiz bakımsız bacaklarımız bizi sırtımızdan bıçaklıyor!
Bacak bakımı her ne kadar havaların ısınmasıyla aklımıza gelse de aslında kış ayları boyunca da aksatmamamız gereken bir bakım. Kış ayları boyunca bacaklarımız gözlerden ırak olsa da yazın bizi yarı yolda bırakmamaları için bacak bakımını aksatmamamız gerekiyor.
“Ama ben bütün kış boyunca hiçbir şey yapmadım.” diyorsanız, hemen üzülmeyin, henüz her şey için çok geç değil. Bacak bakımına yaz aylarından üç ay öncesinde başlamanız yeterli oluyor.
Bacak bakımı için kullanacağımız ürünlerin yanında, egzersiz yapmak da selülitleri gidermek için gerekiyor. Selülitleri gidermek ve oluşmakta olan selülitlerin tedavisi için çeşitli egzersiz cihazları bulunuyor. Size düşen ise kendinize uygun egzersiz cihazını seçmek ve egzersiz programına sadık kalmak!
Bu yaz selülitler korkulu rüyanız olmasın! Bir an önce selülit tedavisine ve bacak bakımına başlayın ve yazın tadını seksi bacaklarınızla çıkarın!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.