4 Kasım 2012 Pazar

Göz Altı Morlukları Kabusunuz Olmasın!


Göz altı morlukları biz kadınların en büyük kabuslarından biri! Kapatıcılarla kapamaya çalıştığımız göz altı morluklarımız, bazı günler bize inat beş metre öteden fark edilebiliyor.
Ancak, genellikle uykusuz geçen geceler sonunda oluşan göz altı morluklarının tek nedeni uykusuzluk değil.
Özellikle sürekli bilgisayar başında olduğunuz bir işiniz varsa, göz altı morluklarından kaçınmak neredeyse imkansız oluyor. Bilgisayar başında uzun saatler geçirmek, göz çevresi morluklarına sebep oluyor ve bu görüntü de biz kadınları ister istemez daha yaşlı gösteriyor.
Göz altı morluklarını engellemek için göz altı kremlerini kullanmayı ihmal etmememiz gerekiyor. Çünkü bu göz altı morlukları zamanla artarak, kapatıcıyla kapatılamayacak noktaya kadar gelebiliyor.
Göz altı morluklarını engellemek için kullandığınız kremin içeriğinde K vitamini bulunmasına özellikle dikkat edin. Çünkü, K vitamini, kanın pıhtılaşmasındaki en önemli etkenlerden biridir. K Vitamini azaldığında kanın pıhtılaşma süresi artar ve bu da ciltte morluklara neden olur. K Vitamini bu yüzden kozmetik dünyasında kılcal damar çatlamaları, varisler ve göz altı morlukları tedavisinde kullanılır.
Göz altı morluklarını engellemek için, göz altı kremleri kullanabileceğimiz gibi, evde kendimiz de kolaylıkla göz altı morluklarını giderebilen maskeler hazırlayabiliriz. Göz altı morluğunu engelleyen en bilindik maskelerden biri kivi ve patatesle hazırlanan maskedir.
Hazırlanması oldukça kolay olan bu maske için ihtiyacınız olan şeyler sadece kivi ve patates. Maskeyi hazırlamak için kiviyi rendeleyin ve bir beze sarın. Aynı şekilde patatesi de çiğ bir şekilde farklı bir beze sarın. Bu bezleri gözlerinizde 10 dakika kadar bekletin.
Bu maskeyi düzenli bir şekilde kullandığınızda göz altı morluklarınızın kaybolduğunu açıkça göreceksiniz!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.