4 Kasım 2012 Pazar

Daniela de Marchi Tasarımları

Tasarımcı Daniela de Marchi, Milano’da burslu okuduğu European Institute of Design’dan mezun olduktan sonra Milano’nun tarihi kuyumcuları ve büyük usta Giorgio Vigna’nın atölyesi de dahil olmak üzere pek çok atölyede çalışmalarını sürdürdü. Daniela’nın heyecanına kapılan büyük usta Giorgia Vigna, onla yaşam boyu edindiği teknikleri paylaştı, böylece Daniela hayal gücünü şekle sokabilmek için gerekli ilk araca sahip oldu.
Deney ve araştırmaya duyduğu aşk ile Daniela, kendine özel patentli bir doku yarattı. Dropaj adını verdiği teknikle yarattığı mercansı görünümlü doku, Daniela de Marchi koleksiyonlarının ana dilini oluşturuyor: Bu teknikte ısıyla malzeme sıvı forma getiriliyor, daha sonra küçük küresel damlacıklar şeklinde ayrışarak katı haline geri döndürülüyor. “Dropaj” tekniği, yarı değerli taşların kullanımıyla birleşerek Daniela’yı ayrıştıran, onun tasarımlarını dünya çapında tanınabilir kılan imzası haline geldi.
Daniela de Marchi’nin gümüş, bronz ve pirinç kullanarak; mercanlar,dallar,kökler, meyveler ve daha sayısız doğal nesneden etkilenerek tasarladığı eklektik, zarif ve özgün takılar şimdi Nişantaşı’nın takı butiği Caprissima’da satılıyor. Daniela de Marchi’nin hayat dolu ve spontane karakterinin yansıdığı takı koleksiyonunda bilezikler, kolyeler, küpeler, yüzükler yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.