4 Kasım 2012 Pazar

Cilt Kuruluğuna Avokado!


Cilt tipine veya mevsimlere bağlı olarak yaşanan cilt kuruluğu bazen önüne geçilemeyecek bir hal alabiliyor. Nemlendirici kremler yetersiz kaldığında iş ev yapımı cilt maskelerine düşüyor.
Aslında evde doğal ürünlerden yaptığımız cilt maskeleri, dışarıdan aldığımız nemlendirici kremlerden daha yararlı! Nemlendirici kremler, kimyasal maddeler içerdiğinden bazen cildimize iyi geleceğine daha kötü gelebiliyor.
Avokado, sağlığımız açısından yararlı bir meyve olmasının yanında cildimize de iyi geliyor. Cilt kuruluğunu giderme özelliğine sahip olan avokadodan yapılan cilt maskeleri, düzenli kullanıldığında daha parlak ve canlı bir cilde sahip olmamızı sağlıyor.
Siz de cilt kuruluğundan şikayetçiyseniz, nemlendirici kremlerinizin yanında haftada bir kere uygulayacağınız avokado cilt maskesini deneyebilirsiniz!
Cilt nemlendirmesini en üst düzeyde karşılayan avokado cilt maskesi için ihtiyacınız olan malzemeler: 1 adet avokado, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı yoğurt.
Avokado cilt maskesini hazırlamak için bütün malzemeleri bir kabın içinde karıştırarak iyice ezin. Daha sonra bu karışımı yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
Karışımı yüzünüze nazikçe uygulayın ve 10 dakika bekledikten sonra ılık suyla iyice durulayın.
Bu cilt maskesinin cildinizde yarattığı değişime inanamayacaksınız!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.