9 Kasım 2012 Cuma

Cilt Güzelliğinize Bahar Dokunuşu


Kışın soğuk havalardan dolayı nem dengemiz bozulur ve kuru bir cildimiz olur. Fakat, baharın kendini göstermesi ile birlikte cilt güzelliğimizi geri almanın vakti geldi!
Tüm kış boyunca kuruyan ve nemsiz kalan cildin, mat ve sağlıksız bir görünümü olur. Her ne kadar nemlendirici kremler kullanıp, cildimizi nemlendirsek bile, istediğimiz cilt güzelliğine kış aylarında sahip olamayız.
Cilt güzelliğimiz için, onarım ve bakım yapmanın en avantajlı zamanı bahar aylarıdır. Baharın ruhumuza kattığı hareket ve yenilenme duygusunu cildimize yansıtmamız gerekir! Bunun için cilt kremlerinden veya cilt maskelerinden yararlanabiliriz.
Bahar ayları, kış mevsimi kadar soğuk olmadığından cildimizi nemlendirirken, nemlendirici kremlerimizin çok yağlı olmamalarına özen göstermemiz gerekir. Eğer, cilt kremleriyle nem dengemizi istenilen seviyede tutamazsak, cilt güzelliğimizi bozan sivilcelerle başa çıkmak zorunda kalırız!
Cilt güzelliğinizin tazelenmesi için cilt maskelerinden de yararlanabilirsiniz. “Herhangi bir cilt maskesi tarifi bilmiyorum” diyen bayanlar için, yapılışı ve kullanımı kolay bir cilt maskesi tarifimiz var!
1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı süt ve son olarak 1 çimdik deniz tuzunu karıştırın. Yüzünüze 3 kat halinde sürün. Her katın kurumasını bekledikten sonra diğer katı sürerseniz daha etkili olur. Maskeniz tamamen kuruduktan sonra ılık suyla yüzünüzü durulayın.
Bu maskeden sonra, cilt güzelliğinizdeki ani değişime inanamayacaksınız! Her alanda kendinizi bahara hazırlarken, bayanlar için en değerli olan cildinizi ve cilt güzelliğinizi ihmal etmemeye özen gösterin! Işıltılı ve parlak bir ciltle, tüm gözleri üzerinize çekmeye de hazırlıklı olun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.