5 Kasım 2012 Pazartesi

Wabi Sabi’yle Evinize Huzur Gelecek


Şehrin gürültüsünden kaçıp evinize sığındığınızda bir de evin karmaşasıyla karşılaşıyorsanız, fazlalıklardan kurtulma zamanı geldi demektir! Yapmanız gereken tek şey Wabi Sabi’ye kulak vermek…
Wabi Sabi Nedir?

Wabi Sabi, 16. yüzyıldan günümüze gelen bir Japon felsefesi olarak, bugün sanat dallarından dekorasyona kadar birçok alanda kullanılmaktadır.  Wabi; doğal, yalın, sade ve kusurlu olanın güzelliği demektir. Sabi ise eski, yaşlı, kullanılmış ve aşınmış olanın güzelliğidir.
Dekorasyonunuzu Wabi Sabi’ye Göre Tekrar Düzenleyin

Evde huzuru yakalamak, eski eşyaları değerlendirmek, güzel anıları ve sevdiklerinizi unutmamak için siz de Wabi Sabi felsefesinden yararlanabilirsiniz. Bunun için eski eşyalarınızı tekrar kullanabilir, gereksiz yer kaplayan eşyaları ise başkalarına verip kurtulabilirsiniz.
Wabi Sabi, dekorasyonda alçagönüllü bir güzelliği temsil eder. Bu nedenle alışverişe gerek duymadan, eski eşyalarınızı onararak evinizi baştan yaratabilirsiniz. Yaşanmışlığı olan eşyalarınızı atmak yerine, onlara ikinci bir şans vererek sevgi, mutluluk, yer yer hüzün ama hep huzur barındıran bir eve sahip olabilirsiniz.
Kusursuz Olmaya Çalışmaktan Vazgeçin!
Yıllardır kullanmadığınız, ailenizden, annenizden, çocukluğunuzdan ya da çocuklarınızdan kalan eşyaları çıkarıp tekrar kullanabilirsiniz. Kullanılmayacak halde bulunan eşyalarınızı ise ev aksesuarlarına dönüştürebilirsiniz. Eskimiş, boyası çıkmış ya da üzerinde darbe izleri olan eşyaları dekorasyonunuzun bir parçası haline getirebilirsiniz. Her baktığınızda sizi güzel günlere götürecek eşyalarınızı neden çürümeye bırakasınız ki!
Kusur, insanın ve doğanın bir parçasıdır. Kendimizi ve çevremizi yaşanmışlıklarımızla kabul ettiğimiz ölçüde yaşadığımız mekana da ”yuva” gözüyle bakabiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.